HTML

Bemutatkozás

Ez + az. Komoly és vidám. Elgondolkodtató és feledhető....

Rovatok

Friss topikok

  • Pöhölyke: Kedves Klári! Mindig örömmel fogadom a barátságos és kiművelt hozzászólásokat! Neked is köszönöm!... (2017.10.16. 21:39) Misztérium
  • abalaux: Végtelenül szomorú... Ez rosszabb, mintha mérgelődős strófákat írnál. Inkább bosszús verset olvas... (2011.08.26. 20:22) Ha egyszer el kell menni...
  • Librigabi: Kedves Erika! Köszönöm a segítségét, megpróbálom Püski Attilával vagy a kiadóval felvenni a kapcso... (2011.07.13. 10:01) Irgalmatlan évek
  • Mutek: Már nagyon várom a friss posztokat, tetszik az oldal! :) (2011.06.18. 13:41) Kiszámolók
  • Pöhölyke: @VKlári: Hát ez lett... (2011.02.20. 16:35) Testlenyomat

Linkblog

Egy ifjú asszony jogosítványt szerzett, a munkahelyén - mint minden jeles eseményt -, meg is keresztelték. Nevezzük Sándorné – így több évtized távlatából - meséli, a férje bátorította, kezdje is mielőbb a bejáratást, mert hogy "a vizsga az csak papír, hogy kezdjél vezetni tanulni." 

Vett is asszonykájának két rikító matricát, akkora T betűvel, mint egy T vonalzó, amilyennel a régi, igazi tanító bácsik koppintottak a nebuló feje búbjára figyelmetlenség esetén. A gondos férj felragasztotta a "család szeme fényére" a  Trabantra, előre is, meg hátulra is. Biztos, ami biztos. 

Egyik nap szolgálatba igyekezvén Nevezzük Sándorné be is ült a vezető ülésbe, úgy érezte magát, mint Boleyn Anna az angol trónon. Nekiveselkedett annak  a kb. nyolcszáz méternek, ami a házuktól a határállomásig tartott. Nincs is ezzel gond, bevezetésnek ennyi pont elég izzasztó feladat.

Csakhogy, amikor a határállomásra ért, a szolgálati parkolóban már egyetlen szabad hely sem volt, utóbb derült ki, váratlan ellenőrzést kaptak "fentről", tele volt a parkoló hivatali rendszámú autókkal.

No, sebaj. Nevezzük Sándorné megállt kicsit távolabb, gondosan elzárta a benzincsapot, és felvette a szolgálatot. Mígnem pár óra múlva szólt a TMK-s (Tervszerű Megelőző Karbantartás, a szocialista berendezkedés fő pillére), hogy távozott a vizsgáló elöljáróság, van szabad hely a hivatali parkolóban, álljon be, mégiscsak biztonságosabb lesz ott az autónak. 

Úgy is lett. Nevezzük Sándorné beült, bepöccintette a kis jószágot, és haladt az célhely felé. Csakhogy a Trabi pár méter után köhintett egyet-kettőt - aztán lefulladt. Az újdonsült úrvezető ott állt a placc kellős közepén egy makacs járművel, ami az Istennek se akart elindulni. Már mindenki őt bámulta - az útlevélkezelők kezében megállt a pecsét, a vámosok kezében az üregvizsgáló tükör, a nyugati országúti cirkálók utasai kiszálltak, csodálkozó szemekkel nézték, mi az a négykerekű izé ott a határállomás megszentelt területén?

Aztán megjelent a TMK-s polgári kolléga a garázsajtóban, figyelmesen törölgette kezét egy olajos törlőrongyba. A jelenlévők hamar felismerték a helyzetet, és felajánlották segítségüket a bajba jutott kolléganőnek: majd ők betolják a járgányt. Szépen ki is okosították elméletiből, hogy mikor vegye le a lábát a kuplungról, és adjon neki gyújtást.

Van benne benzin? - kérdezte körültekintően egyikük!

Persze, tele a tank - mondja megalázottan a nem is szőke nő.

A fegyverbarátság jegyében csatlakozott a civilhez egy pénzügyőr és egy határőr is, hárman tolták az asszonykát, és a harmadik kört rótták - minden eredmény nélkül. Felnyittatták a motorháztetőt, mindenki pucolt, dörzsölt, tisztított, fújkált valami alkatrészt, kábelt.

A gyertya a hibás - jelentette ki határozottan az egyik... El volt állítva. Toljuk újra!

De az autó csak nem ment. A hiú fiúk már épp feladni készültek a dolgot, mikor Nevezzük Sándorné fejében kigyúlt az a bizonyos szikra: a benzincsap! Nem nyitottam ki a benzincsapot! 

Na, fiúk, csak még egyszer, a kedvemért, csak még egyszer, most már biztosan sikerülni fog - ha mégse, akkor feladjuk.

A kollégák hősiesen nekiveselkedtek, Nevezzük Sándorné pedig megnyitotta a benzincsapot, s amikor megfelelő volt a "háromhengeres" tolóerő, beindította a motort.  Az meg vidáman pöfögni kezdett, hiszen Trabanton szállni élvezet...

A beparkolás megtörtént, a fiúk sikerélménytől mámorosan lapogatták egymás hátát. 

Nevezzük Sándorné ugyanis Ladán tanult vezetni - ott ez a művelet nem játszott. 

Mindenki megnyugodott, mindhárom fiú magának tulajdonította a sikeres kilövést. 

"Mondd meg az embernek otthon, hogy meghézagoltam a gyújtógyertyát, attól lett jó a járgány! Ő is figyeljen oda a hézagolásra!" 

Nevezzük Sándorné egy szót se ejtett férjének se a hézagolásról, se a hármas tolóerőről, és bár húsz évig még együtt dolgozott a mentőegységgel, soha nem tudták meg az elzárt benzincsap sztoriját

Címkék: szaunasztorik

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tollasz.blog.hu/api/trackback/id/tr2015814826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása