HTML

Bemutatkozás

Ez + az. Komoly és vidám. Elgondolkodtató és feledhető....

Rovatok

Friss topikok

  • Pöhölyke: Kedves Klári! Mindig örömmel fogadom a barátságos és kiművelt hozzászólásokat! Neked is köszönöm!... (2017.10.16. 21:39) Misztérium
  • abalaux: Végtelenül szomorú... Ez rosszabb, mintha mérgelődős strófákat írnál. Inkább bosszús verset olvas... (2011.08.26. 20:22) Ha egyszer el kell menni...
  • Librigabi: Kedves Erika! Köszönöm a segítségét, megpróbálom Püski Attilával vagy a kiadóval felvenni a kapcso... (2011.07.13. 10:01) Irgalmatlan évek
  • Mutek: Már nagyon várom a friss posztokat, tetszik az oldal! :) (2011.06.18. 13:41) Kiszámolók
  • Pöhölyke: @VKlári: Hát ez lett... (2011.02.20. 16:35) Testlenyomat

Linkblog

A hegyközi falucska komplett lakossága - kivéve az ovisokat és az összevont, alsó tagozatos  apróságokat - diszkréten, kuncogva néz félre, ha az utcán találkozik a pesti famíliával. 

Történt ugyanis, hogy egy pesti orvos házaspár, érintetlen, csendes vidékre vágyva, megvásárolt egy tipp-topp parasztházat a csodás zempléni hegyek között. Időnként megjelentek a faluban, körülbelül akkora tisztelet övezte őket, mint amekkora luxusautójuk volt. Két kicsi gyerekük imádta, hajkurászta, kényeztette a "pej" macskát, ami nem tágított a portáról, valószínű, az előző tulajdonos jogán szigorúan az adásvételi szerződés kötelező záradékának tekintette magát. 

Az orvosék remekül integrálódtak: fogadták a megsüvegelést, később siettek előre köszönni, gyakran járták az erdőt, vásárolták a szomszédok portékáit, tojást, boldog lábas jószágot, amelyet aztán boldogan feltálaltak és elfogyasztottak.

Egyik kora délelőtt, fess turista szerelésben gombászni indultak. Szép mennyiség gyűlt össze, estére illatozott a lábasban a sűrű, szaftos gombapörkölt. Cirmi ott dorombolt, dörgölőzött a lábszáraknál, szelíd, de kitartó követelőzésére elsőként merítettek a tálkájába a vacsorából.

Ettek a doktorék is. Még tán mosogatás előtt kiültek a tornácra napnyugtát nézni, hát mit látnak: Cirmi ott vergődik, fetreng és néha-néha keserves miákolást hallat a bodzabokor tövében. 

Nosza, az orvoséknak se kellett több: bevágódtak az Audiba, amúgy mackó estélyiben, és uccu a legközelebbi városi kórház. Sok kétséget nem hagytak a kórház portáján, lépcsőkanyarban - ahogy Benedek Elek mondaná: úton, útfélen óbégatott az apuka: orvos vagyok, orvos vagyok, gombamérgezés, mindenkinek azonnal gyomormosást kérek! És terelte maga előtt a rémült családot.

Fő a szolidaritás, és a szakmai összetartás: a doktorék soron kívül, protekciós sebességgel részesültek ebben a fölöttébb kellemetlen beavatkozásban. A mérgezés tünete ugyan még nem jelentkezett egyiküknél sem, így haza is autóztak békességben. Arról nem szól a fáma, miről álmodtak aznap éjjel.

Másnap, legnagyobb meglepetésükre a bodzabokor tövében, egy hevenyészett almon ott feküdt Cirmi, boldog anyai ábrázattal, dorombolva dagasztotta a földet és boldogan nyalogatott négy vaksi, remegő kiscicát...

Címkék: szaunasztorik

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tollasz.blog.hu/api/trackback/id/tr4315157874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása