HTML

Bemutatkozás

Ez + az. Komoly és vidám. Elgondolkodtató és feledhető....

Rovatok

Friss topikok

  • Pöhölyke: Kedves Klári! Mindig örömmel fogadom a barátságos és kiművelt hozzászólásokat! Neked is köszönöm!... (2017.10.16. 21:39) Misztérium
  • abalaux: Végtelenül szomorú... Ez rosszabb, mintha mérgelődős strófákat írnál. Inkább bosszús verset olvas... (2011.08.26. 20:22) Ha egyszer el kell menni...
  • Librigabi: Kedves Erika! Köszönöm a segítségét, megpróbálom Püski Attilával vagy a kiadóval felvenni a kapcso... (2011.07.13. 10:01) Irgalmatlan évek
  • Mutek: Már nagyon várom a friss posztokat, tetszik az oldal! :) (2011.06.18. 13:41) Kiszámolók
  • Pöhölyke: @VKlári: Hát ez lett... (2011.02.20. 16:35) Testlenyomat

Linkblog

 

Szépségek börtönudvarban

 

Pénzügyőr nyerte 2010. novemberében, a rendőrök által kezdeményezett és lebonyolított, Miss Gun fantázianéven, egyenruhás hölgyek részére kiírt szépségversenyt, mégpedig Gréczy Elvira őrmester a Központi Járőrszolgálati Parancsnokság járőre. Sokat vesztek, hogy csak egyenruhában van módom őt megmustrálni, de beszélgetésünk meggyőz arról, hogy valóban nemcsak a forma, hanem a tartalom (értsd: értelem) is fontos, mire végzünk, kiderül a legfontosabb: Elvira nemcsak szép, de okos is!

 

-          Az intraneten találtuk a felhívást, amelyre a Járőrszolgálattól, és mint kiderült, az egész testülettől csak hárman jelentkeztünk Bosnyák Csilla és Neviczky Judit kolléganőimmel – kezdi a beszámolót Miss Gun. – Ahhoz képest, hogy csak egy jó bulinak tartottuk, elég szokatlan feladatok elé állítottak bennünket. Három napra bekvártélyoztak a Star Hotelbe, majd minden nap feladataink voltak. Pontlövészet, kispályás női foci, a maffiamúzeum megtekintése és hostesskedés a Jégpalota egyik rendezvényén.

-          Tudom, hogy ez a riport a szépségről szól, de mi az a maffiamúzeum? – sohasem hallottam róla!

-          A kábítószer fogyasztás elleni küzdelmet mutatja be tudományos érvekkel, és drámai eredeti bizonyítékokkal, búcsúlevelekkel, fotókkal, tárgyakkal. Nagyobb hírverést is megérdemelne, valóban.  

-          Milyen volt maga a szépségválasztás?

-          Szombat este a Citadella Börtönudvar nevű helyen volt a fő rendezvény, három öltözetben kellett felvonulnunk: szolgálati egyenruhában, sportos viseletben – nadrág és póló -, végül estélyi ruhában. Röviden be kellett mutatni magunkat, tehát a beszédkészség is fontos volt. Tizenöt, egyenként tízfős asztalnál foglaltak helyet a meghívottak – többnyire vállalkozók, szakmabeli aktív és nyugdíjas egyenruhások, szponzorok, ők értékeltek egy szavazólapon, amelynek kritériumait nem ismerem.

-          Hogy érezted magad a reflektorfényben?

-          Izgalom természetesen volt, de mivel van némi színpadi „előéletem”, nem csetlettem-botlottam.

-          Milyen előéletre gondoljunk?

-          Részt vettem már különféle divatbemutatókon, válogatásokon, egy modellügynökség által felkészítésben is részesültem, fotóztak, hostessként is szerepeltem, így volt módom fokozatosan megtanulni a színpadi járást, hová nézzek, hogy forduljak – és így tovább. 

-          Nem akarlak elüldözni a testülettől, de ilyen tehetséggel mit keresel itt?

-          Amit az előbb soroltam, megtartom hobbinak, kedvtelésnek, a józan eszem mást diktált. A magasságom miatt ugyanis sosem dolgozhatnék hivatásszerűen a fotó-, vagy modellszakmában. Hitegettek, sarkalltak ugyan, hogy csináltassak súlyos összegekért portfóliót, de beláttam, hogy ennek semmi értelme, csak a pénzt akarják kihúzni a zsebemből. Így aztán apukám nyomdokaiba léptem, aki szintén pénzügyőr volt. Egész gyerekkoromban izgalmasnak találtam apu munkáját, s amikor döntésre került a sor, választottam, és 2009. szeptember 1-jén felszereltem szülővárosom, Debrecen hivatalában. Tavaly március 1-jétől, saját kérelmemre kerültem Budapestre, azóta vagyok a Központi Járőrszolgálati Parancsnokság Bevetési Osztály akció előkészítő és lezáró alosztályán.  

-          Ahol a szépségverseny óta királynői bánásmódban részesülsz…

-          Ez túlzás, de tény, hogy gyakran kiáltanak úgy utánam a folyosón, hogy „Miss Gun!”

-          Számítottál a koronára?

-          Meg sem fordult a fejemben! Mégiscsak egy rendőrök által szervezett verseny volt, gondoltam, közülük kerül majd ki az első helyezett. Ehelyett második lett rendőrnő, a harmadik helyen pedig egy sportlövő hölgy végzett. Ami pedig a koronát illeti, volt is, meg nem is: meg se melegedett a fejemen, máris vissza kellett adni. Ezt egy kicsit sajnáltam, mert nagyon szép volt.

-          A korona tehát jelképes, de jár-e valami kézzel fogható ajándékkal az első helyezés?

-          Egy két személyre szóló, egyhetes monacoi utazás, amit az ottani konzul ajánlott fel. A részleteket később egyeztetjük.

-          Ez igen! Nem lehetnék én a másik személy?

-          Erre bőven lenne jelentkező, de már tudom, ki lesz az útitársam. Négyen vagyunk testvérek, három öcsém van, a legkisebb még csak két éves. Anyu óvónőként dolgozik, ellátja a családot és mindezek mellett Pesten tanul logopédiát. Azt hiszem, megérdemel egy kis pihenést, kikapcsolódást, tehát senki más nem jöhet számításba, csak az édesanyám!

 

(Ráadásul ötven százalékos részesedése van Elvira szépségében, úgy hogy a döntés helyes!)

Így vallott tehát a Miss Gun 2010 nyertese, Gréczy Elvira. Ami a munkát illeti, túl van az előképzőn, várja, hogy beiskolázzák alapfokú szaktanfolyamra. Jelenleg elsőéves a Corvinus Egyetem Igazgatásszervező Karán, de gondolataiban már a jogi egyetemmel kacérkodik.

 

Epilógus édesanyától: „Családunkban a szépség sohasem volt központi téma, de mi, szülők titkon reménykedtünk, hogy ha a személyiség, a kisugárzás is számít, nyerni fog. Sok minden érdekli Elvirát, sok sportot, különleges elfoglaltságot kipróbált, így fokozatosan önállósodott, rá kellett jönnünk, hogy rábízhatunk bizonyos döntéseket, ahogy azt is, hogy pénzügyőr legyen, és munka mellett tanuljon tovább. Nehéz volt elengedni, de úgy tűnik, megállja a helyét, képes ellátni magát, boldog és kiegyensúlyozott. Egy szó, mint száz, nagyon büszkék vagyunk rá, különösen a férjem, akinek - egyetlen lánygyermekként - a szeme fénye.”

 

                                                                                                                

 

 

Címkék: szépségverseny gun miss koronázás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tollasz.blog.hu/api/trackback/id/tr432579443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása