HTML

Bemutatkozás

Ez + az. Komoly és vidám. Elgondolkodtató és feledhető....

Rovatok

Friss topikok

  • Pöhölyke: Kedves Klári! Mindig örömmel fogadom a barátságos és kiművelt hozzászólásokat! Neked is köszönöm!... (2017.10.16. 21:39) Misztérium
  • abalaux: Végtelenül szomorú... Ez rosszabb, mintha mérgelődős strófákat írnál. Inkább bosszús verset olvas... (2011.08.26. 20:22) Ha egyszer el kell menni...
  • Librigabi: Kedves Erika! Köszönöm a segítségét, megpróbálom Püski Attilával vagy a kiadóval felvenni a kapcso... (2011.07.13. 10:01) Irgalmatlan évek
  • Mutek: Már nagyon várom a friss posztokat, tetszik az oldal! :) (2011.06.18. 13:41) Kiszámolók
  • Pöhölyke: @VKlári: Hát ez lett... (2011.02.20. 16:35) Testlenyomat

Linkblog

A női nem iránti tehetségben és bőségben sokat megélt, idős (no, most sértettem vérig!) korában is széptevő barátom meséli, mennyire keresztbe tett neki a vírushelyzet. Megrögzött, évtizedek óta gyakorolt szokása ugyanis, hogy kimozdulásai alkalmával minden esetben megválasztja a mozgólépcső szépét. Szépségkirálynőjét. A metrón. Felfelé és lefelé is: egy út - egy szépség... Sok utazás - sok szépség. Mert ugyebár a lenyugvó Nap erejéből ennyire telik.

"Ha az ellenkező irányban szembe jön a favorit, s úgy érzem, nála szebb már nem jöhet, le is ütöm azonmód. Mármint a döntést a gumikorláton, nem a nőt. Nem feltűnően, de határozott tenyércsapással. Onnan már nincs visszaút, nincs új aspiráns, nincs felülbírálat."

Értetlenkedve kérdezem: és mi van, ha egyik nő se szép?

"Olyan nincs - mondja -, a felhozatalból a legszebb. Minden nőn van valami megkapó, valami figyelemre méltó: a keze a korláton, a haja, az arca, szeme, mosolya, az alakja, tartása, dekoltázsa... Ami látszik belőle. Nyáron könnyű, nem győzöm kapkodni a fejem, sok az értékelendő látnivaló, nagy a választék, érdemes kockáztatni, kivárni a megfelelő pillanatot. Télen nehezebb, mert mindenki állig begombolkozva, eltakarva. De konok vagyok, akkor is választok. Ez a mostani maszkviselés még jobban próbára tesz, hiszen szinte teljesen elfedi az arcot. Ha szemüveg van rajtam, bepárásodik, azért nem látok, ha meg leveszem, hát anélkül végképp nem látok el az ellenkező irányú lépcsőig - ez a huszonkettes csapdája. Marad a sziluett, a sejtés. Meg a választási kényszer."

Nemrég,a kijárási tilalom mezsgyéjén hazafelé iszkolás után világvége hangulatban telefonál: szerencsésen hazaértem, de képzeld, egyetlen nő se jött szembe a mozgólépcsőn! Ilyen még sose fordult elő!

Szót se találtam erre a skandalumra. Dadogtam, hogy tehetett volna még pár kört - úgyis ingyen mozgólépcsőzik -, vagy hogy az olimpiát is halasztották, az valamivel nagyobb baj, de csak nevettünk.

Mert játszani, tréfálni jó. Apropó: lehet, hogy átveszem ezt a szokást: naná, hogy férfi"szépséget" keresek.

 

 

 

Címkék: szaunasztorik

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tollasz.blog.hu/api/trackback/id/tr8216473376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása