HTML

Bemutatkozás

Ez + az. Komoly és vidám. Elgondolkodtató és feledhető....

Rovatok

Friss topikok

  • Pöhölyke: Kedves Klári! Mindig örömmel fogadom a barátságos és kiművelt hozzászólásokat! Neked is köszönöm!... (2017.10.16. 21:39) Misztérium
  • abalaux: Végtelenül szomorú... Ez rosszabb, mintha mérgelődős strófákat írnál. Inkább bosszús verset olvas... (2011.08.26. 20:22) Ha egyszer el kell menni...
  • Librigabi: Kedves Erika! Köszönöm a segítségét, megpróbálom Püski Attilával vagy a kiadóval felvenni a kapcso... (2011.07.13. 10:01) Irgalmatlan évek
  • Mutek: Már nagyon várom a friss posztokat, tetszik az oldal! :) (2011.06.18. 13:41) Kiszámolók
  • Pöhölyke: @VKlári: Hát ez lett... (2011.02.20. 16:35) Testlenyomat

Linkblog

 

Túl vagyok a napi postajáraton – jelentem.
Kivártam szépen a soromat. De a céges munka, az céges munka. Tömeges feladás, tudakozvány, csomagfeladás és –átvétel. Hiába dolgozom – dolgozunk a postás kisasszonnyal - logikusan, együttműködve, gyorsan, ez akkor is időbe telik. Csak percekbe ugyan, de túlnő a mögöttem várakozók türelmi „zónáján”.

Már épp az utolsó „aláírást és nevet”-nél nevetnék, mikor hallom, hogy valaki duruzsol a vállam fölött. Odafordulok, hát egy szemüveges „bácsi” (amennyiben én néni), lesajnálóan oktat:

- Minek kell ennyit idehozni? – legyezget a nagy, immár kiürült szatyrom felé. - Hát nem látja milyen sokan várnak? És pont pénteken! Nem látja, milyen hosszú a sor? – csóválja a fejét rosszallóan.

- Elnézést kérek! – válaszolom olyan tisztelettudóan, ahogyan ő felrója nekem a cselekményt -, elnézést kérek, hogy van munkám! Igaz, egyszerű kézbesítő meló, de munka. Önnek igaza lehet! Legközelebb a kukába fogom vinni!

(Egy percig se állítom, hogy nem jelenik meg – mondjuk deresre húzva - képzeletemben az ügyvezető igazgató úr, aki talán épp ezekben a percekben csomagol, mert úgy tudom, holnap síelni indul.)

A sorból ki-ki, pillanatnyi hormonszintjének megfelelően egyikünk vagy másikunk pártjára áll. De engem ez már nem érdekel. Kicsit megszégyenülten ugyan, de kivonulok a postahivatalból a hosszúra duzzadt sor mellett, a következő belépő, mit sem sejtve a jelentéktelen purparléból, még udvariasan ajtót is nyit nekem.

Odakint átvedlek hivatalsegédből háziasszonnyá. Bevásárolok, már a fülemen is egy húsos szatyor lóg, amikor megpillantom a szemüveges bátyót: a kocsma mellett támasztja rozzant biciklijét, és békésen beszélget hasonszőrű cimborájával. Mosolyogva.

Hát ez itt a különbség, kérem szépen: nem mindegy, melyik sorba állunk.

Címkék: posta szaunasztorik

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tollasz.blog.hu/api/trackback/id/tr648384144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása