HTML

Bemutatkozás

Ez + az. Komoly és vidám. Elgondolkodtató és feledhető....

Rovatok

Friss topikok

  • Pöhölyke: Kedves Klári! Mindig örömmel fogadom a barátságos és kiművelt hozzászólásokat! Neked is köszönöm!... (2017.10.16. 21:39) Misztérium
  • abalaux: Végtelenül szomorú... Ez rosszabb, mintha mérgelődős strófákat írnál. Inkább bosszús verset olvas... (2011.08.26. 20:22) Ha egyszer el kell menni...
  • Librigabi: Kedves Erika! Köszönöm a segítségét, megpróbálom Püski Attilával vagy a kiadóval felvenni a kapcso... (2011.07.13. 10:01) Irgalmatlan évek
  • Mutek: Már nagyon várom a friss posztokat, tetszik az oldal! :) (2011.06.18. 13:41) Kiszámolók
  • Pöhölyke: @VKlári: Hát ez lett... (2011.02.20. 16:35) Testlenyomat

Linkblog

 

Kis lak a nagy Auróra utcában

 Tisztelt Publikum! Családsorozatunk mai epizódjának helyszíne a Budapest, Auróra utcai Körmendi Stúdiószínház. Ma esti előadásunk zártkörű, így Önök – ezúttal is - kénytelenek szerény közvetítésemre hagyatkozni. Az előadás címe: Szépségek kicsiny boltja, főszereplők: Körmendiné Ludányi Ildikó zászlós, humán igazgatási referens és Körmendi István zászlós, főelőadó

Díszlet

A kétszobás lakás minden négyzetcentimétere foglalt: föld, fal, polc, radiátor, fogas, ajtófélfa. Konkrétan: több száz zene és film CD, baseball sapka, futball mez, szurkolói sál, hűtőmágnes, történelmi könyvek és társasjátékok, hüvelyknyi feliratos cserépkorsók tucatjai, tank makett sorozat, emlékérmék, oklevelek, film- és koncertplakátok.

- Ildikó, nem szívesen lennék a helyedben egy lakásfestéskor!

- Én sem a magam helyében – mondja -, pedig előbb-utóbb sor fog rá kerülni. Nagyon hálásak vagyunk a cégnek, ezért a szolgálati lakásért, de szeretnénk majd István szülőhelyére, Szigetszentmiklósra költözni egy kis kertes házba, ha az anyagiak is úgy engedik.

- Ha mindezeket a kellékeket használjátok is, nálatok nem csak szlogen a nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás!

2011-11-14 08.12.11.jpg

- Márpedig használjuk – vágják rá mindketten -, és pihenés helyett is inkább a feltöltődést mondanánk, mert az alvásból raboljuk az időt éjszakába nyúló póker partikra, koncertekre és éjszakai túrákra.

- A NAV az anyaszínház, ahol megismerkedtetek. Hogyan?

- Mindennek az én náthám, és Ildikó illatos, forró hársfa teája, meg a reggeli friss croissant-jai az oka – mondja évődve István -, amivel elkényeztetett… És persze a viselkedése, természete is különbözött fiatalkorom hölgyeitől.

- A te szöveged is az okok között van, valóságos stand up-os – nevet Ildikó. – Mindketten a NAV Pest Megyei Igazgatóságán dolgozunk, csak más igazgatóságon. István annak idején a Trimex Vámudvaron volt, engem pedig pár napra odaküldtek helyettesíteni. Csak megszántam szegény betegeskedőt…

- Csak "megszántad"?

Repertoár

- Hát, minél jobban megismertem, annál inkább volt benne tendencia, de jó volt a reakció is. Tetszett a szövege, és bár nagyon különbözőek voltunk, kölcsönösen jöttek a szimpátia jelzések. Én inkább bicikliztem, túráztam, ő koncertekre járt, majd egymás kedvéért kipróbáltuk a másik hobbijait, és bejöttek! István ma már szenvedélyesebb túrázó nálam, megszerette a skandináv stratégiai társasjátékot, én pedig általa a skandináv rockot, megtanultam pókerezni és szívesen megyek koncertekre, moziba. Amiben nem veszünk részt, ott szurkolóként vagyunk jelen.

- Az első túrám Dobogókőn volt Ildikóval – folytatja István -, az első „hivatalos” randink a Lovin, az első közös hétvégénken pedig megtanítottam pókerezni. A lóversenyen nem a szerencsejáték, hanem a miliő, a társaság a lényeg. Fogadunk kétszáz forinttal – amit mindig vissza is nyerünk -, jöhet a virsli sörrel, gyönyörködünk a pompás versenylovakban és irány haza. Ildikó mindenben megfelelt – továbbléphet! A kezét is pókeren nyertem el, valahogy így: emelem a tétet és – all in: hozzám jössz feleségül? Mire ő: megadom! Hát így élt vissza mestere jóindulatával a szerény kis tanítvány!

- Persze kialakult baráti körünk van – folytatja István -, bármikor akad jelentkező, akinél összehozunk egy éjszakába nyúló eszem-iszomos játékot. Ildikó gondoskodása és figyelmessége nem csökkent, szendvicsei a vendégek szerint is egyenesen formatervezettek, szinte sajnálja megenni őket az ember! Minden évszakban, hétvégenként bejárjuk az ország összes túraútvonalát, ezek egyben gyönyörű látványosságok és tájak – onnan hozunk egy apró emléket, ezek töltik meg tulajdonképpen a lakás minden zugát.

- István pedig nagyon beosztó veszi át a szót Ildikó -, minden kedvezményt kihasznál, jó előre tervez, így szinte mindig olcsóbban utazunk, foglal szállást, vásárolja a jegyeket. Igaz, ez elengedhetetlen, ha minél több programon akarunk részt venni, és győzni pénzzel, hiszen a fő irány mégiscsak a lakáskassza. Múltunk egyetlen maradványa a külön számla, de ebben is jól bevált, elfogadott családi szokásrendünk van.

Szerepálmok

- Most akkor dráma, vagy vígjáték?

- A kettő között azért létezik számos műfaj. A látszat ellenére nagyon komolyan vesszük az életet, szakmát, a családot, a tanulást, az egészséget, a sportot, csak próbálunk mindezeknek a lehető legkönnyedebben megfelelni – ha már úgyis az a sorsunk, tegyük vidáman. 

- Igen, István, te éppen kilábalsz a főiskoláról, Ildikó meg belelábal… Mit és hol tanultok?

- Én a Rendőrtiszti Főiskola vám-és jövedék igazgatási szakán vagyok végzős, a legnagyobb megmérettetés még hátra van. És várom a szakmai kihívásokat, szakmai feladatokat!

- Elsőéves vagyok a Dunaújvárosi Főiskola andragógia szakán, és az ott tanultak hatására vágyom arra, hogy egyszer csak tanulmányi szakterületen kapjak munkát – nagyon szeretnék magasabb szinten ezzel foglalkozni! – így Ildikó.

Finálé

- István reggel korábban indul munkába, mint én – mondja Ildikó. – Én hazafelé bevásárolok, esténként főzök valami egyszerűt, ha tanulni kell, külön-külön elvonulunk a lakás megszokott sarkaiba, körülbástyázzuk magunkat tudománnyal, és csend honol. Látogatjuk, szeretjük a szüleinket, élő kapcsolatot tartunk a barátainkkal és örömmel végezzük a munkánkat. És mivel mi már ketten is család vagyunk, nagyon szeretünk hazajönni egymáshoz. Ennél kerekebb már csak akkor lesz a világ, ha bekopog egy kisbaba.

Függöny le. Taps. Irány a ruhatár. Nagy élményekkel telve köszöni a szíves fogadtatást és vendéglátást a forgatókönyvíró:

 

 

 

Címkék: család szerelem riport pénzügyőr

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tollasz.blog.hu/api/trackback/id/tr216135020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása