HTML

Bemutatkozás

Ez + az. Komoly és vidám. Elgondolkodtató és feledhető....

Rovatok

Friss topikok

  • Pöhölyke: Kedves Klári! Mindig örömmel fogadom a barátságos és kiművelt hozzászólásokat! Neked is köszönöm!... (2017.10.16. 21:39) Misztérium
  • abalaux: Végtelenül szomorú... Ez rosszabb, mintha mérgelődős strófákat írnál. Inkább bosszús verset olvas... (2011.08.26. 20:22) Ha egyszer el kell menni...
  • Librigabi: Kedves Erika! Köszönöm a segítségét, megpróbálom Püski Attilával vagy a kiadóval felvenni a kapcso... (2011.07.13. 10:01) Irgalmatlan évek
  • Mutek: Már nagyon várom a friss posztokat, tetszik az oldal! :) (2011.06.18. 13:41) Kiszámolók
  • Pöhölyke: @VKlári: Hát ez lett... (2011.02.20. 16:35) Testlenyomat

Linkblog

 

A Nemzetgazdasági Minisztériumba tartok, Tolnainé dr. Tóth Veronika közigazgatási tanácsadóhoz. Az Élet-Kapocs Alapítvány az elmúlt évben első kampányával egy játékadományozással mutatta meg magát nálunk is a karácsonyi ünnepek alkalmával. Fiatal, nyílt tekintetű hölgy fogad.

 Kép_vera.png

- Kedves Veronika, mi köztünk a kapocs, hogy kerül Ön majd a Pénzügyőr újságba?

- A legerősebb kapocs, hogy magam is „pénzügyőr gyerek” vagyok. Édesapám, Tóth Sándor nyugalmazott pénzügyőr százados a nyírábrányi vámhivataltól parancsnokként ment nyugdíjba 1998-ban. Én magam pedig évekig vezettem a minisztérium vámszakterületi feladataival foglalkozó Vámosztályt, s jelenleg is ezen a területen dolgozom „főállásban”, de ma már közigazgatási tanácsadói minőségben.

- Mit takar az Élet-Kapocs?

 Kampány – teszt üzemben

- Elsősorban az egymást ismerő emberek élete közötti kapcsolat fontosságát hangsúlyozza az elnevezésünk. Az Alapítvány tevékenysége három fő cél megvalósítására épül: az első olyan érdemi közösségi élmények megteremtése, ahol egy-egy beszélgetés vagy előadás keretében egymás tapasztalatinak megismerése által élő összetartozást jelentő kapcsolatokat élhetünk meg. A második cél a közösségi élmény speciális megjelenítése a rákbetegek számára kifejlesztett speciális edzések tartásával, és harmadrészt szociálisan nehéz helyzetben lévő családok gyermekei részére játék- és ruhagyűjtő kampányok megvalósítása. Még alig egy éve, hogy hivatalosan bejegyeztek, most a nyilvánosság megtalálása és az egyes célok lépésenkénti megvalósítása zajlik. Elsőként egy karácsonyi játék-gyűjtéssel próbálkoztunk „Segítsünk a Jézuskának!” címmel, amelynek eredménye minden álmomat felülmúlta, 19 családban összesen 48 gyermeknek sikerült a közvetítésünkkel karácsonyi ajándékot varázsolni a fa alá, köztük két NAV-os családban is, és egy lakóotthon 25 gyereke kapott még tőlünk ajándékot. Ezúton is köszönöm a segítséget minden támogatónak és közreműködőnek.

- Gratulálok. Hogyan tovább?

- Az idei év legnagyobb kihívása lesz a közösségi programok és az edzésmunka beindítása. Keresem a megfelelő edzőt a rákbetegek műtéti hegeit és életkori és erőnléti viszonyait is figyelembe vevő speciális edzésprogramok kidolgozására és az órák megtartására és persze a megfelelő helyet, ahol az edzéseket és egyéb közösségi programjainkat indítani tudjuk.

- Nem hallottam még ilyen edzésekről, honnan az ötlet?

- Tudományosan igazolt, hogy a testmozgás erősíti a jól-lét élményét, fokozza a vitalitást. Különösen fontos ez abban a célcsoportban, ahol az élni akarás és a betegséggel való megküzdés szó szerint életfontosságú. A gyógyítási munkába a lelki támogatás a táplálkozási, önértékelési, rehabilitációs és sport segítség is beletartozik.  Ez az életösztön és a közösséghez tartozás legegyszerűbb megtapasztalása, így a gyógyulás szerves része a mozgás, és fiziológiai szempontból is nagyon fontos a gyógyulásban.

Fontossági sorrend

- Félve kérdezem: az indíttatás személyes vonatkozású?

- Engem is ez a betegség állított meg a kötelezettségek és elvárások közötti ész nélküli rohanásban, és rendkívül felértékelődött az élet valódi tartalma. Tudatosan kerestem és megtaláltam azokat a kapcsokat, amelyek számomra erőt adtak a gyógyuláshoz, és persze most már magam is rendszeresen sportolok.

- Hol, hogyan tájékozódhatnak az érintettek az Élet-Kapocs Alapítvány tevékenysége, a célok felől?

- Elsőként említem a weboldalunkat, ami www.elet-kapocs.hu, ahol az érdeklődők részletesen tájékozódhatnak témáinkról és előrehaladásunkról, és személyes elérhetőségeim is fent vannak. Van már Facebook oldalunk is, ahol programjainkat lehet követni.

- Munka mellett végzi az alapítványi feladatokat. Hogy megy?

- Munka, család és sport mellett. Figyelek, hogy egyik sem menjen a másik rovására. Új feladataim olyan energiáimat kötik le, amelyeket eddig nem hasznosítottam. A minisztériumi munkában csak a státuszom változott, szakmai tudásomat és tapasztalataimat a jelenlegi munkakörömben is jól hasznosíthatom. A családom pedig közvetlenül is részese új feladataimnak, a lányaim ötleteikkel segítenek, a férjem pedig a családunkra fordított figyelmével és szeretetével áll mellettem. Az új kihívásban megtalált örömöm a családomnak is sok örömöt ad, amit feltétlenül szeretnék megosztani másokkal is.

- Köszönöm szépen, sok sikert! És azt gondolom a legjobb helyen mondom: jó egészséget kívánok!

- Köszönöm szépen én is a lehetőséget, hogy az újság hasábjain is hírt adhattam az Élet-Kapocs Alapítvány munkájáról.

 

                                                                                                      

Címkék: riport

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tollasz.blog.hu/api/trackback/id/tr325813404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása